Rigaguiden
1 Start
2 Om Riga
3 Innan du reser
4 Resan
5 Rigaguiden
6 Om oss
 » Hotell i Riga         » Restauranger i Riga         » Attraktioner i Riga         » Shopping i Riga         » Barer och klubbar i Riga         » Reseböcker till Riga
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Riga
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i lettiska
- Boka resa till Riga
- Reseguidens startsida
- Hotell i Riga
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Barer och klubbar i Riga

I Riga finns tusentals sköna klubbar och barerRiga är en väldigt liten stad i förhållande till många och med tanke på detta så kan man tänka sig att den inte har så mycket att erbjuda i form av nattliv, men till mångas förvåning så är det ett väldigt populärt resmål för de som gillar att festa och därför så finns det faktiskt ett väldigt väl utvecklat krogliv här. Du finner en mängd av klubbar och barer att besöka och kan faktiskt välja efter vad du känner för.

La Habana
La Habana ligger centralt vid Rigas stadshustorg och består tekniskt sett av tre våningar med helt olika inriktningar. Den övre våningen är inte riktigt vad man är ute efter när man pratar fest utan består av en restaurang som serverar mexikansk mat. I källaren, å andra sidan, händer någonting helt annat. Torsdag till lördag så är källaren ett av Rigas populäraste diskotek och hyser rum åt de populäraste discjockeyarna i Lettland. Ett självklart val om man vill festa på ordentligt med många människor och väldigt högt tempo.

Pulkevedim Neviens Nerakasta
Klubben har förmodligen Rigas roligaste namn då det när det blir översatt till svenska betyder ungefär ”ingen skriver till översten”, anledningen till detta namn är allmänt okänt men det verkar inte störa dess besökare. Nattklubben tillhör en av Rigas mer anrika klubbar och publiken har tendenser till att vara unga och väldigt trendmedvetna. Om du känner dig för att sitta med ett gäng kompisar och samtala med en öl i handen samtidigt som ni lyssnar på lite mer alternativ musik så är det definitivt hit du ska söka dig. Vill du å andra sidan ha lite mer drag i festen så kan du helt enkelt bara gå ner till källarvåningen som kallas för Bacardi Lounge. Här serveras drinkar och cocktails och det spelas populärmusik, du kan dricka och dansa dig svettig hela natten.

Riga har ett vibrerande nattlivSkyline Bar
Skyline Bar är en av Rigas mer hippa barer, de som bjuder på en fantastisk utsikt över Rigabukten och staden. Detta kommer av att du finner baren på 26:e våningen i Reval Hotel Latvija. Du tar helt enkelt den flashiga dubbelinglasade hissen till toppvåningen där du sedan kan dricka flotta drinkar och dansa badande i neonljus hela kvällen.

Voodoo
En utmärkt klubb för den som känner för att dansa extra mycket, här har du tre våningar med tre enorma dansgolv och skiftande musik från våning till våning, har öppet ända till 06.00 på natten och har blivit allt populärare sedan man byggde om. Hit går egentligen alla, hemmaborna lettlänningar och även ryska turister samt besökande västerlänningar. Voodoo är en väldigt internationell klubb och är inredd som den klassiska klubben med en bar inte allt för långt ifrån dansgolvet på varje våning.

För en större, mer alltäckande guide rekommenderar vi ett antal guideböcker: klicka här!
 

Letar du efter hotell i Riga?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

 

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Rigaguiden.se - gratis resguide reseguide till Riga i Lettland
Läs om Dome Chatedral, Katthuset, Svarthuvudenas hus, Svenskporten, Frihetsmonumentet, Ockupationsmuseet och fler sevärdheter i Riga i Rigaguiden