Rigaguiden
1 Start
2 Om Riga
3 Innan du reser
4 Resan
5 Rigaguiden
6 Om oss
 » Hotell i Riga         » Restauranger i Riga         » Attraktioner i Riga         » Shopping i Riga         » Barer och klubbar i Riga         » Reseböcker till Riga
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Riga
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i lettiska
- Boka resa till Riga
- Reseguidens startsida
- Hotell i Riga
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Restauranger i Riga

Mat i RigaRiga har haft minst sagt varierande kvalitet på den mat som serverats i dess restauranger, det beror nog mycket på att staden under sovjettiden hade ransoneringar på råvaror och därav inte helt enkelt hade möjlighet att göra särskilt god mat. Men sedan landets gränser öppnats upp så har det börja löna sig allt mer för duktiga kockar att öppna upp bra restauranger här och numera så är kvaliteten top notch det finns en hel hög med riktigt bra restauranger. Ett klart plus är att man här kan betala en tredjedel för att få samma kvalitet på maten som i Sverige. Här kommer några av de restauranger som man bara måste besöka när man väl är där.

Lido
Lido är en kedja av restauranger som finns runtom Lettland, ett tips är dock att undvika alla mindre varianter som finns på andra platser och istället sikta in sig på den enorma Lido Recreation Centre. Restaurangen ligger tio minuter från Rigas Centrum med buss och tar du en taxi så är du där ännu fortare, här finns det ett perfekt smörgåsbord (enbart kalla rätter) med inkluderat efterrättsbord för så lite som 140 kr.

Otto Schwarz
Elegant och välutsmyckad restaurang som man finner högst upp i Hotel de Rome i Gamla Staden. Verkligen perfekt för en affärslunch och har även ett väldigt fint middagsutbud i form av något som de kallar för en internationell meny. Personalen här är väldigt trevliga och man kan sitta i timmar och njuta av den fina utsikten som du får vid en fönsterplats. De har bra priser med en allt från 30 kronor för en vanligt lunch till 200 kronor för en lyxig middag.

Apsara Tea House
Apsara Tea House är ett lite mer annorlunda val än de andra restaurangerna då de främst fokuserar på att ha ett enormt utbud av olika tesorter, här kan du i matväg finna lite småsaker som passar bra till det te som man dricker. Helt klart värt ett stopp för den trogne teälskaren, bredare utbud är svårt att hitta och med en kunnig personal som vet allt du kan tänkas behöva så kommer du helt klart ha det väldigt trevligt här.

Rozengrals
Rozengrals skiljer sig från många restauranger som man tidigare varit på just för att de specialiserar sig på medeltida maträtter. Restaurangen ligger i en källare och är inredd med medeltida attiraljer och lite krimskrams, allt för att bringa fram den där starka känslan av att man faktiskt befinner sig på medeltiden. Personalen har givetvis kläder som matchar tidsepoken och borden och stolarna är mycket riktigt väldigt simpla men, trots att de ser så slitna ut, otroligt robusta och rena. Detta har blivit ett populärt turistställe på senare år och om du besöker Riga under högsäsongen så bör du boka bord om du vill ha plats.

Sumo, Kungu 8
En japansk restaurang med allt som hör därtill, ligger mitt i Gamla Staden och erbjuder en klassisk japansk meny med, enligt många, Rigas bästa sushi.

Pelmeni XL
Rysk restaurang som serverar goda ryska köttfyllda degknyten.
 

För en större, mer alltäckande restaurangguide rekommenderar vi ett antal guideböcker: klicka här!

 

Letar du efter hotell i Riga?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!


 

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Rigaguiden.se - gratis resguide reseguide till Riga i Lettland
Läs om Dome Chatedral, Katthuset, Svarthuvudenas hus, Svenskporten, Frihetsmonumentet, Ockupationsmuseet och fler sevärdheter i Riga i Rigaguiden