Rigaguiden
1 Start
2 Om Riga
3 Innan du reser
4 Resan
5 Rigaguiden
6 Om oss
 » Hotell i Riga         » Restauranger i Riga         » Attraktioner i Riga         » Shopping i Riga         » Barer och klubbar i Riga         » Reseböcker till Riga
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Riga
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i lettiska
- Boka resa till Riga
- Reseguidens startsida
- Hotell i Riga
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Shopping i Riga

Varuhus i RigaTill att börja med så kan vi understryka att allting som du kan hitta att köpa i Riga är rätt mycket billigare än i Sverige, med undantag för importerade kläder och fina viner som tyvärr är lite mer kostsamma. Med Rigas allt starkare position som turistmål så kan du även räkna med att det finns gott om butiker och shoppingcenter att besöka om du vill ha lite saker att fylla ut din resväska med på vägen hem. Riga är rätt känt för det lettiska linnetyget och även för deras bärstenssmycken. Några av de bästa ställena är helt klart de här:

Galerija Centrs
Detta är det absolut största shoppingcentrumet i Riga City och helt klart ett av ställena du vill besöka om du känner dig shoppingsugen. Här hittar du mängder av olika märkesbutiker som säljer modekläder och accessoarer, Det finns även butiker här som har kläder som tillverkas inom landet och dessa är inte att underskatta då det lettiska linnetyget har blivit känt världen över för att vara ett av de bästa som går att få tag på, dess popularitet hindras såklart inte av det otroligt låga priset i jämförelse med alla andra kläder av liknande material.

Origo
Origo är också ett shoppingcentrum som är uppbyggt på ungefär samma sätt som Galerija Centrs, det innebär att man här har ungefär samma butiker men av mindre volym och även mindre antal. Ett bra ställe att börja sin shoppingresa på men tyvärr inte mycket mer än så då man snabbt blir less på det eftersom det i allmänhet är rätt tråkigt att go omkring på. Alltjämt helt klart värt ett besök av den shoppinglystne resenären.

Berga Bazars
Är en stor och tjusig basar som du finner i Rigas centrum. Här finns ett utbud av lite allt möjligt och du kan utan problem hitta de sakerna som Riga är mest kända för, nämligen linnetyg och bärnsten. Det är i allmänhet lite lugnare här och man kan fridfullt vandra runt och kolla på lite allt möjligt utan att behöva tränga sig fram bland mängder av stressade människor.

Lauma Lingerie
Lauma Lingerie är en lettisk damunderklädskedja med riktigt bra priser och kvalitet. Du finner dem enkelt bland annat på Kalkugatan i Gamla Staden.

Stendera
Stendera är en kedja som har specialiserat sig på badrumsprodukter, som till exempel egentillverkad tvål med ljuvliga färger och dofter, fina handdukar med mera. De finns över hela staden och bland annat i Berga Bazars och i Galerija Centrs.

RigaEmila Gustava Shokolade
Lettland var känt för sin choklad redan under Sovjettiden, nackdelen var ju dock att då kunde inte letterna själva köpa den. Laima är Lettlands motsvarighet till Marabou, medan Emila Gustava Shokolade är en kedja som satsar på designad choklad i smaker som svart bröd, torkade jordgubbar och än mer exotiska saker. Att rekommendera är att komma hit och köpa en kopp choklad som är en helt annan sak än den vanliga pulvervarianten. Helt klart värt ett besök.

The Amber Room
Som kan förstås av namnet så specialiserar de sig här på bärnsten och detta säljer de i form av bland annat smycken med guld och silver, de är utan konkurrens de bästa på det de gör i hela Lettland.

Lido Recreation Centre
Ett litet udda ställe att handla på kan man tänka sig, just eftersom de här specialiserar sig på julpynt, man kan tro att de inte skulle klara sig på detta men det går förvånansvärt bra för dem och det kan vara rätt kul att kolla runt här inne.

För en större, mer alltäckande guide rekommenderar vi ett antal guideböcker: klicka här!

 

Letar du efter hotell i Riga?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

 

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Rigaguiden.se - gratis resguide reseguide till Riga i Lettland
Läs om Dome Chatedral, Katthuset, Svarthuvudenas hus, Svenskporten, Frihetsmonumentet, Ockupationsmuseet och fler sevärdheter i Riga i Rigaguiden